Blogg

Mellandag, 21/9.

Med La Grande Bébé uppsatt sprider sej en känsla av att vi är färdiga, men så är ju inte fallet. Det finns fortfarande massor att göra. Bredvid scenen ligger en massa överblivet frigolitmaterial som brandskyddmyndigheten vill ha bort. Scenen själv ska – nu när bebin är uppsatt – förminskas så att nästan bara den biten där dockan sitter blir kvar. Vi packar in oss i bilen och kör ner till The B.O.B. Det är lite bökigt att få ut frigoliten till den väntande lastbilen, för nu är det mycket annat på gång på området. En slags karnevalsstämning börjar byggas upp. Folk i lyftkran håller på att måla en enorm mural på husväggen, andra bygger upp sina skulpturer.

Vi har sån tur att våra vänner Cazzi och Joe dyker upp för att hälsa på oss bara nån minut innan lastbilen dyker upp. De hoppar såklart in och hjälper till. Snart är frigoliten ute och vi bestämmer oss för att gå en promenad medan vi väntar på att scenbyggarna ska ringa. Överallt sjuder det av aktivitet och förberedelser. Vädret är fortfarande helt underbart, vilket är ovanligt i Michigan så här års. Vi käkar glass, skrattar och pratar. När scenbyggarna ringer och säger att de inte kommer förrän kl två packar vi alla in oss i Keiths gangsterbil och åker ut till ett köpcenter. Håkan letar efter nån speciell klätterutrustning som vi inte hittar.

Däremot hittar vi en löjligt stor partybutik. Jag tror inte riktigt att det finns någon motsvarighet i Sverige. Det här är ett jättebygge (stort som en stor vitvarubutik i Sverige) helt fyllt av halloweenkostymer och andra maskeradkläder, masker, ballonger, smink, glitter, specialgodis, trollspön, änglavingar, pinatas och partydekor som inte är av denna världen. Det hänger djävlar och monster uppe i taket, en ond clown i mänsklig storlek vaktar utgången och en hel sektion består av en stor rund disk där man kan få ballonger med olika former, färger och teman fyllda med helium. Score!!! Vi behöver massor av röda ballonger till Jonathans födelsedag imorgon!

    …tyvärr går det inte att vara sex personer och 47 röda heliumballonger i en bil, inte ens när det är en stor gangsterbil. Vi lägger undan de sista röda jätteballongerna och bestämmer oss för att någon ska åka ut hit ensam imorgon bitti och hämta dem.

    Väl tillbaka vid The B.O.B. träffar vi Jack och river den utstickande delen av scenen. Vi är alla ganska trötta och Keith håller på att bli sjuk. Det blir en tidig kväll för mej. Jonathan går över till Teds hus och fyller smådockor till Armé Des Enfants – projektet. Imorgon ska vi börja placera ut små dockor på stan och ta foton av dem i olika situationer.

    7333_166471377183_649247183_4091303_2965631_n